Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Iglesias acorralat, ataca la Generalitat: “Els ciutadans jutjaran després el paper de cadascú”

|

- Publicitat -

El vicepresident segon espanyol Pablo Iglesias, ha defensat aquest dijous la necessitat que totes les administracions treballin “unides” en la lluita contra el coronavirus, i ha avisat que “els ciutadans jutjaran després el paper de cadascú”. Un paperot que li toca fer després que el seu partit hagi quedat exclòs de la gestió de la crisi i, a més, que no li fessin cas sobre no apropiar-se de competències del País Basc i Catalunya.

Així ho ha assegurat en roda de premsa telemàtica a la Moncloa, quan li han preguntat per les acusacions que ha fet la Generalitat contra les forces de seguretat d’haver requisat material sanitari que estava destinat a hospitals catalans, i les explicacions que han demanat a Govern. Iglesias ha protagonitzat tota una fugida endavant per eludir la mala gestió de l’executiu espanyol de Pedro Sánchez i la negativa a fer cas a les peticions del Govern dictades per experts.

Publicitat

Referent a això, el vicepresident segon ha afirmat que no entrarà en cap enfrontament entre administracions, perquè el que han de fer és treballar “braç a braç”, independentment de la seva ideologia i del partit de què sigui cada un.

Això sí, ha avisat que “els ciutadans ja jutjaran després el paper de cada un”. “Però ara cal mirar cap endavant, enfrontar les conseqüències sanitàries, econòmiques i socials de virus, i estar tots a una”, ha reafirmat.

Assegura que el Gobierno “col·labora” malgrat el Covid-155

Tot i l’estat d’alarma establert i la usurpació de competències a la Generalitat, Iglesias ha assegurat que “no entra en batalles entre administracions amb els que hem de col·laborar i amb els que de fet ja estem col·laborant”, ha recalcat.

Així mateix, ha explicat que a la reunió que va mantenir a principis de setmana amb els responsables autonòmics de serveis socials, la seva relació amb el conseller català “va ser més que correcta”. “Estem treballant junts i continuarem treballant junts”, ha insistit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut