Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC i JxCat escriuen ‘Llibertat’ a la papereta per votar la presidència del Congrés i la CUP ‘Amnistia i autodeterminació’

|

- Publicitat -

Els diputats d’ERC, JxCat i la CUP han escrit missatges reivindicatius a les paperetes de la votació de la presidència de la Mesa del Congrés dels Diputats. La papereta dels republicans tenia el missatge ‘Llibertat’ amb un llaç groc. Els diputats de JxCat han escrit a mà la paraula ‘Llibertat’ mentre que els dos diputats de la CUP han escrit també a mà el missatge ‘Amnistia i autodeterminació’. Diversos diputats de les tres formacions han compartit imatges dels papers a Twitter. La votació de la Mesa del Congrés es fa amb urna.

La diputada d’ERC Marta Rosique -membre de la mesa d’edat- ha llegit els noms d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull i Jordi Sànchez a l’inici de la sessió de constitució del Congrés. Abans de començar la lectura dels noms dels diputats electes per ordre alfabètic Rosique ha dit els noms de quatre dels líders independentistes d’ERC i JxCat condemnats per sedició pel Tribunal Suprem.

Publicitat

Fonts d’ERC expliquen que ha anomenat els presos que eren diputats a l’anterior sessió de constitució “perquè haurien de ser” aquest dimarts a la cambra baixa i “no s’han pogut presentar al 10-N després de la sentència”. El president de la mesa d’edat, Agustín Javier Zamarrón, ha cridat a l’ordre a Rosique quan ha acabat la lectura dels noms dels diputats electes perquè “els noms pronunciats previs al del diputat Ábalos no corresponen a diputats electes”. Han aplaudit la intervenció de Zamarrón diputats del PSOE, PP, Cs i Vox.

“Oblidem-nos d’aquest temps de núvols passatgers”, ha dit el president de la mesa d’edat. Rosique porta una samarreta amb les banderes del País Basc, Catalunya i Galícia.

Et pot interessar  Puigdemont obre una pàgina web on demana el suport de la ciutadania a la seva candidatura del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut