Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC i Bildu denuncien que la Moncloa utilitza la crisi per difondre una idea “nacionalista i militarista” de l’Estat

|

- Publicitat -

Els grups d’ERC i EH Bildu al Congrés han denunciat que el govern espanyol utilitza la crisi sanitària derivada pel coronavirus per difondre una idea “nacionalista” de l’Estat, des d’una òptica militarista. En un comunicat després de la reunió telemàtica de les dues formacions, aquest divendres a la tarda, republicans i abertzales destaquen que la situació generada per la covid-19 també “deixa entreveure les costures i els límits del sistema”. Segons apunten, la Moncloa fa “polítiques centralistes” sense atendre la voluntat i la realitat de les majories existents als pobles de l’Estat. “Es poden donar millors solucions des d’una perspectiva local”, defensen ERC i Bildu.

Les dues formacions independentistes subratllen que les retallades en serveis socials bàsics dels últims anys han deixat “molt debilitat” el sistema públic, especialment la sanitat i tot el sistema de protecció ciutadana. Els representants dels partits d’esquerra català i basc consideren que la crisi deixa unes “lliçons” que cal implementar “per tirar endavant”: invertir i enfortir els serveis socials bàsics, la protecció ciutadana, garantir la qualitat de l’ocupació, invertir per generar ocupació de qualitat i generar ocupació que tingui cura del medi ambient.

Publicitat

ERC i Bildu s’han reunit per videoconferència en el marc de l’aliança estratègica que mantenen. Els representants de les dues formacions sobiranistes han analitzat la situació política de Catalunya, Euskal Herria, l’Estat i Europa, on la crisi sanitària i econòmica generada per la covid-19 ha tingut un “gran protagonisme”. En la trobada hi han participat Arnaldo Otegi, Mertxe Aizpurua i Gorka Elejabarrieta (Bildu); i Pere Aragonès, Marta Vilalta, Gabriel Rufián, Sergi Sabrià i Josep Maria Jové (ERC).

Et pot interessar  El Govern accepta estudiar moratòries a macroprojectes per la sequera però creu que no afectarà el Hard Rock
Publicitat

Opinió

Minut a Minut