Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Els advocats de Trump van intentar robar dades electorals “sensibles”

Més draps bruts de l’entorn del polèmic expresident dels EUA

Redacció 16/08/2022
El president dels Estats Units, Donald Trump, en un acte de campanya a l’aeroport de Miami-Opa Locka a Opa-Locka, Florida, EUA, el 2 de novembre de 2020. (Horitzontal)

Les noves investigacions sobre el polèmic expresident dels Estats Units, Donald Trump, continuen apuntant a possibles irregularitats per part dels seus advocats que haurien intentat obtenir dades electorals “sensibles” extretes de les màquines de comptatge de vots després de les eleccions de 2020, segons informa Público.

Com és ben sabut, Trump va perdre la presidència i va marxar de la Casa Blanca alimentant les conspiracions d’un suposat frau electoral per atiar una revolta violenta al Capitoli. Tanmateix, els advocats també haurien tingut un destacat paper en l’escàndol: segons el diari The Washington Post, van dirigir un equip d’experts informàtics per a copiar dades sensibles dels sistemes electorals en estats clau com Geòrgia, Nevada i Michigan.

Cal recordar que recentment s’ha fet públic que l’advocat personal de Trump, Rudy Giuliani, està sent investigat en l’estat de Geòrgia per la seva implicació en els intents de l’expresident d’invalidar les eleccions.