Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea anuncia el dia que farà pública la sentència sobre la immunitat de Junqueras

|

- Publicitat -

Ja hi ha data per a saber què passarà amb el futur immediat dels presos polítics i exiliats escollits eurodiputats i, de retruc, a tota la sentència del judici farsa contra l’independentisme.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europa ha fet pública la data on es pronunciarà sobre la immunitat d’Oriol Junqueras: el 19 de desembre. Cal recordar que l’advocat general del TJUE va pronunciar-se a favor dels interessos dels independentistes. El lletrat considera que s’han “vulnerat els seus drets” i que tant ell com Comín haurien de poder “seure” a l’Eurocambra i, per tant, també Carles Puigdemont.

Publicitat

La sentència del TJUE podrà ser un abans i un després en el futur dels presos polítics i exiliats i, si s’acompleixen les tesis de l’advocat general, significarà una segona plantofada històrica a Espanya del nivell de la del tribunal de Schleswig Holstein quan va descartar acabar el delicte de rebel·lió de l’euroordre presentada per Espanya contra el president Puigdemont i que, poc després, va retirar Pablo Llarena.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE dona la raó a Puigdemont i Comín: afirma que l'Eurocambra havia d'acceptar els seus escons des del juny del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut