Dijous, 17 d'Octubre de 2019 - Edició 448
La República

El TC modifica el termini de 24 a 48 hores perquè el PP pugui presentar recurs contra Puigdemont

D’aquesta manera, el TC tindrà temps per a resoldre sobre la candidatura abans de les dotze de la nit de divendres

Redacció
Redacció 07/05/2019
Pablo Casado, en una imatge d'arxiu

El Tribunal Constitucional (TC) té de termini fins a les 00.00 hores de divendres per a resoldre els recursos que puguin presentar el PP i Cs contra la decisió dels jutjats del Contenciós-Administratiu de Madrid de permetre que el president legítim català, Carles Puigdemont, i els seus consellers Toni Comín i Clara Ponsatí, puguin concórrer a les eleccions al Parlament Europeu del pròxim 26 de maig.

Segons assenyala la llei pel que fa a litigis de contingut electoral, els eventuals recursos havien de haver-se presentat abans de les 12 de la nit d’aquest dilluns, perquè el tribunal de garanties pogués disposar de tres dies per resoldre’ls. No obstant això, fonts d’aquest òrgan han assenyalat a Europa Press que aquest termini s’ha allargat fins a completar les 48 hores fixades per recórrer en les sentències dels jutjats del contenciós administratiu.

La previsió per ara és que els recursos es puguin presentar aquest dimecres i el Tribunal Constitucional es reuneixi dijous per resoldre abans de l’inici de campanya electoral, que arrenca a les 00.00 de divendres.

La Sala Primera del TC, que presideix el mateix Juan José González Rivas, president d’aquest òrgan, ha examinat ja alguns recursos sobre candidatures electorals contra decisions dels jutjats contenciosos.

Relacionats