Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El PSOE fa de “poli bo” però no impedeix que continuï la repressió contra el president Torra

|

- Publicitat -

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha subratllat aquest dijous que la decisió del Tribunal Suprem espanyol manté la inhabilitació de Quim Torra com a diputat de Parlament de Catalunya però no com a president de la Generalitat. Paraules boniques però que no aturen la repressió contra Catalunya.

“El Tribunal Suprem respon amb criteris jurídics, però són coses diferents. Una cosa és la inhabilitació com a diputat però una altra com a president”, ha sostingut Robles en declaracions als mitjans poc després de conèixer la decisió de la Sala del Contenciós-administratiu del’ TS de no accedir a la pretensió de la defensa de Torra perquè quedi en suspens l’executivitat de la resolució de la Junta Electoral Central (JEC).

Publicitat

La ministra, que va ser membre d’aquesta mateixa Sala del Suprem, ha apuntat que la mateixa Junta Electoral va dir que hauria de ser el Parlament el que decidís si Torra pot continuar com a president de Catalunya després de la inhabilitació.

“I jo entenc que jurídicament no hi ha cap oposició al fet que pugui continuar com a president de la Generalitat”, ha apuntat Roures insistint en la necessitat de distingir “el que és estrictament judicial” de la seva situació al capdavant de la Generalitat.

A més, ha indicat que l’anunciada reunió del president del Gobierno, Pedro Sánchez, amb Torra s’emmarca en la seva ronda de trobades amb tots els mandataris autonòmics. “La decisió (de Tribunal Suprem) en cap moment condiciona que Torra segueixi sent president de la Generalitat i per tant en aquest àmbit en el qual el president ha dit que es reunirà amb Torra però també amb tots els presidents de les comunitats autònomes és quan se celebrarà aquesta reunió “, ha insistit.

Et pot interessar  17A, un crim d’estat? (2): PSOE i PP van pactar blanquejar el crim d’estat de l’11M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut