Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

El “Gobierno més progressista de la història” aprofita els PGE per apujar-se el sou

No és la primera vegada que el Govern de Sánchez s’incrementa la paga: el passat mes de gener, es va aplicar el 2%  més

Redacció
Redacció 29/10/2020
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias a la foto de família abans del primer consell de ministres d'aquest 20 de gener del 2020. (Horitzontal)

Si ahir sabíem que “el Gobierno més progressista de la història” incrementava la despesa pública un 6,9% a la Casa Reial als nous Pressupostos Generals de l’Estat, avui n’hem conegut una altra de cridanera.

L’executiu del PSOE amb Podemos s’apuja el sou pel 2021: El projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2021 s’aplica la pujada del 0,9% dels funcionaris als alts càrrecs del Gobierno.

Així ho recull el projecte dels PGE que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha portat aquest dimecres a Congrés i l’aprovació s’espera per a principis de l’any que ve. La pujada salarial del 0,9% dels empleats públics s’aplicarà també als alts càrrecs de l’Administració, inclosos els membres de Govern.

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, cobra actualment 84.845,16 euros bruts a l’any. Un cop es produeixi la pujada, rebrà 85.608,72 euros. Això suposa un increment de 763,5 euros respecte a aquest any. Tots els ministres també tindran un augment.

No és la primera vegada que el Govern de Sánchez s’apuja el sou. Després de la conformació de la coalició entre el PSOE i Unidas Podemos el passat mes de gener, el Govern es va aplicar la pujada salarial del 2% que s’havia realitzat als funcionaris per al 2020. El que suposa més de 2.500 euros més respecte del 2019.

Relacionats