Diumenge, 17 de gener de 2021 - Edició 906
La República

El “Gobierno més progressista de la història”, addicte a les nominacions a dit

L’executiu de Sánchez amplia a 35 les direccions generals a persones que no són funcionaries i que són escollides directament

Redacció
Redacció 28/11/2020
Imatge de l'actual Gobierno de Pedro Sánchez / La Moncloa

El “Gobierno més progressista de la història”, s’ha tornat addicte a les nominacions a dit. L’última excepció s’ha produït al Ministeri de Sanitat i ha estat possible modificant la llei. L’Executiu de coalició entre PSOE i Podemos suma ja 35 designacions per les quals no es requereix ser funcionari davant de les vuit amb les que van començar els socialistes el 2018 i les cinc de Mariano Rajoy.

Per poder ampliar les nominacions a dit, la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, va signar aquest dimarts un reial decret que modifica alguns punts de l’estructura orgànica del Gobierno, en l’àmbit de direccions generals.

Segons explica ElConfidencialDigital, al decret s’explica que “es modifica la disposició addicional setena del Reial Decret 139/2020, de 28 de gener, pel qual s’estableix l’estructura orgànica bàsica dels departaments ministerials, per tal d’incloure el nomenament de la persona titular de la Direcció General d’Ordenació Professional entre les excepcions establertes en aquest precepte”.

D’aquesta manera, ja no serà necessari que la persona que ocupi el càrrec de director general d’Ordenació Professional, que depèn del Ministeri de Sanitat, tingui la condició de funcionari, “en atenció a les característiques de l’òrgan directiu que s’exposen a continuació”.

Com a norma general, els nous ministres nomenen a persones de confiança com a secretaris d’Estat. El lloc de director general sol ser cobert per alts funcionaris, encara que a vegades puguin ser propers al partit que governa o al ministre o secretari d’Estat.

Relacionats