Dimarts, 26 de maig de 2020 - Edició 670
La República

El Gobierno accepta per primera vegada en públic que depèn dels independentistes

Calvo diu ara que els independentistes catalans tenen la “responsabilitat” que Espanya tingui el govern

Avatar
Agències 18/11/2019
Carmen Calvo, vicepresidenta del Gobierno / PSOE

La vicepresidenta de Govern, Carmen Calvo, ha afirmat aquest dilluns que els “partits independentistes tenen la responsabilitat” que l’Estat tingui govern.

Així ho ha assenyalat en declaracions a la premsa des de Còrdova després de ser preguntada per la postura d’ERC davant l’acord de govern entre PSOE i Unides Podem. Calvo ha subratllat que als partits independentistes “també els toca vetllar, de la manera que considerin oportú, per la necessitat d’un país” de tenir “un govern aviat”.

Les seves paraules contrasten amb el que Calvo, i la resta de l’Executiu, mantenien abans de les eleccions del 10 de novembre, quan argumentaven que el Govern d’Espanya no es podia sustentar sobre “els que no volen sostenir l’ordre constitucional i la unitat territorial d’Espanya”.

Aquest dilluns, Calvo ha remarcat que “tots els partits polítics” han de “fer un esforç perquè aquest país tingui un govern aviat i quatre anys d’estabilitat perquè hi ha molts problemes” d’afrontar, i cal fer-ho “amb temps i amb acords , i pensant en els interessos d’Espanya abans que en una altra cosa”.

Relacionats