Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El ‘A por ellos’ triomfa entre els espanyols segons un estudi

Fins i tot, també pels votants de Podemos, aquells que han de reformar l'Estat

|

- Publicitat -

La deriva ultranacionalista de la societat espanyola no cessa. Avui, que s’ha publicat l’últim informe del CIS que diu que Vox entraria al Congreso (com ja ha fet a Andalusia) hi hem d’afegir un estudi de l’empresa SocioMétrica per a El Español, que ens en dóna una pista més de la tendència.

Els ciutadans enquestats han hagut de posar nota a les institucions de l’Estat espanyol i només n’aproven 4 i per aquest ordre: Les forces de seguretat de l’Estat (Guardia Civil i Policía Nacional), l’exèrcit espanyol, la Monarquia de Felipe VI i els ajuntaments.

Publicitat

Les forces i cossos de seguretat espanyols obtenen un 6,8 sobre 10, els militars 6,3 i els Borbons un 5,5. D’aquesta manera, els espanyols premien el ‘A por ellos’ contra els catalans donant una bona nota a les institucions que han jugat un paper clau en la repressió espanyola cap a l’independentisme.

També l’esquerra ‘progre’

L’esquerra progressista espanyola, aquella que quan sigui algun dia sigui majoritària sigui el camí per a reformar l’Estat per a poder encaixar Catalunya, no té un comportament massa distant. Tot i que la nota és baixa, els votants de Podemos també situen al capdavant els cossos de seguretat espanyols i l’exèrcit, no pas la monarquia.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners
Publicitat

Opinió

Minut a Minut