Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Borrell diu als suïssos que són raríssims perquè fan referèndums

#MarcaEspaña: "Per a vosaltres una votació és com per a nosaltres parlar d'una truita"

|

- Publicitat -

Fa una setmana, Josep Borell, ministre d’Afers exteriors espanyol, va visitar el Club Suís de la Premsa on va realitzar un acte. Ara, un diari suís s’ha fet ressò d’unes paraules que va pronunciar col·loquialment i que ensorren, una vegada més, la marca España que el Gobierno intenta netejar de cara a la comunitat internacional. El ministre va assegurar que el fet de negar-se a donar veu als catalans amb un referèndum no és l’excepció sinó la norma: “no som un cas estrany o rar. Sou vosaltres, que sou raríssims”.

El responsable de la diplomàcia espanyola responia així taxativament la possibilitat que el Gobierno deixés celebrar un referèndum a Catalunya. Aquesta eina de democràcia participativa és instrument habitual amb què es resolen aquest tipus de conflictes a Suïssa, com demostra el cas del cantó del Jura.

Publicitat

Però encara va anar més enllà a l’hora de projectar una lamentable imatge d’Espanya: “Entenc que parlar d’un referèndum a Suïssa és com si a Espanya parléssim de la truita. Vostès voten mentre van a comprar el pa”, va contestar entre les rialles del públic el ministre al començament de la roda de premsa, en la qual només es van admetre tres preguntes. “Espanya no és un cas particular en el món”, ha insistit. “La Constitució espanyola defineix la unitat del país en els mateixos termes que la italiana, l’alemanya, la francesa i la nord-americana.”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut