Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Ábalos es mostra optimista amb ERC després de la reunió d’ahir

|

- Publicitat -

El ministre de Foment en funcions i secretari d’Organització de PSOE, José Luis Ábalos, ha defensat que la reunió d’aquest dimarts entre socialistes i ERC va suposar un avanç per a “canalitzar el conflicte” a Catalunya, però entén que encara “queda molt per recórrer i concretar “.

En declaracions a TVE, recollides per Europa Press, el dirigent socialista ha apuntat que la trobada d’ahir amb ERC va significar un avanç de cara a la investidura. Les dues formacions van pactar un comunicat conjunt en què admeten haver avançat sobre la manera de canalitzar el “conflicte polític” a Catalunya i acorden tornar a veure el 10 de desembre.

Publicitat

“Constitueix un avanç en el propòsit d’encarrilar el conflicte, però queda molt per recórrer i per concretar. És un avanç no a el ritme que podria requerir, però significa un avanç”, ha assenyalat Ábalos.

En aquest sentit, ha defensat que el Gobierno està interpretant les necessitats que té el país, la situació a Catalunya i “la necessitat de canalitzar aquest conflicte. Segons la seva opinió, aquest plantejament fa que” costi més “que quan” no s’atenen i es passa de llarg de les diferències “.

Amb tot, assenyala que PSOE i ERC “no es van a abstreure sobre la realitat”, però l’important és reconèixer les diferències per tractar un “procés” que “canalitzi” i “normalitzi” la crisi a Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut