Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Iñarritu, sobre la polèmica de l’escopinada: “ERC sempre ha estat exquisit en les formes”

El senador d'EH Bildu reafirma que la plataforma per les eleccions europees pot concórrer des del PNV fins la CUP

|

- Publicitat -

El senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, ha fet referència a la polèmica de la suposada escopinada que va veure Borrell aquest dimecres al Congrés per part del diputat d’ERC Jordi Salvador alhora que van abandonar la cambra després que Pastor expulsés Rufián. Iñarritu ha assegurat que “ERC sempre ha estat exquisit en les formes” i ha afegit que “es van haver de passar tot el dia donant explicacions per una cosa que no havia passat”. Iñarritu ha denunciat que Pastor no va ser imparcial i que, en moltes ocasions, la tensió que es viu a Madrid és “artificial”.

El representant del partit de l’esquerra abertzale al Senat està d’acord en què Ciudadanos i el PP augmenten la tensió del debat i la seva tendència s’està marcant cap a l’extrema dreta perquè VOX no els prengui votants. Tot i això, respecte a les faltes d’educació al Congrés i Senat, Iñarritu diu que les prefereix abans que s’esborrin del diari del Congrés: “és llibertat d’expressió”.

Publicitat

Des del PNV a la CUP

Sobre les llistes de les properes europees, Iñarritu ha explicat que el partit s’està centrant en les primàries per escollir els representants i, un cop això passi, s’abordaran les possibles aliances amb els republicans.

Tal com va explicar Otegi, la plataforma pot anar des del PNV a la CUP, amb diverses ideologies i perspectives àmplies, recollint partits d’altres territoris com el BNG, bloc nacionalista gallec.

Jon Iñarritu també ha volgut fer referència als presos polítics i exiliats de Catalunya. Iñarritu ha subratllat que en ambients de Madrid tothom diu que la rebelió “és un sense sentit” però, ha afegit, “justifiquen que la sedició sigui possible”.

Et pot interessar  Front comú del sobiranisme d'esquerres a les europees: MÉS se suma a ERC, EH Bildu i el BNG

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut