Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Illa, si Junts marxa del Govern: “Continuarem construint una alternativa oferint acords puntuals”

El líder socialista ha avançat que la “tasca principal” del PSC serà continuar construint una alternativa i alhora oferir col·laboració en els punts coincidents

Redacció 04/10/2022
El líder del PSC, Salvador Illa, intervenint al debat de política general al Parlament Data de publicació: dimarts 27 de setembre del 2022, 15:59 Localització: Barcelona Autor: Job Vermeulen

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, afirma que si Junts surt del Govern el seu partit continuarà construint una alternativa oferint acords puntuals, com els pressupostos: “La nostra tasca principal és construir una alternativa perquè pensem que el Govern no funciona però això no ens impedeix arribar a uns punts de col·laboració amb els que coincidim”.

En una entrevista a ‘La Xarxa’ ha manifestat que en cap cas preveuen governar, ja que titlla el Govern està “ferit”.

Illa ha mostrat tot el seu respecte pels processos interns de Junts i, segons Illa, quan es coneguin els resultats de la consulta de Junts, Aragonès tindrà “l’obligació política” d’adreçar-se a la ciutadania i explicar què vol fer i de quina manera.

Tot i això, ha afegit un suggeriment en la consulta i ha manifestat que la pregunta hauria de ser una altra: “Quan el senyor Aragonès comença a governar i ocupar-se dels problemes de la gent?”.

De totes maneres, ha avançat que la “tasca principal” del PSC serà continuar construint una alternativa i alhora oferir col·laboració en els punts coincidents. I ha posat com ha exemple que s’ha arribat a un acord sobre el català a l’escola i per renovar els càrrecs institucionals caducats. En aquest context, ha tornat a estendre la mà per aprovar uns pressupostos per a l’any que ve amb el suport més ampli possible.