Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Illa i Albiach passen a l’atac aprofitant el desgavell independentista

|

- Publicitat -

El líder del PSC, Salvador Illa, ha reaccionat a l’anunci d’ERC de governar en minoria amb un missatge clar: “Senyor Aragonès, un nou fracàs; faci’s a un costat, accepti la realitat i deixi que hi hagi un govern d’esquerres”. El candidat a president de la Generalitat pel PSC, ha afirmat que Catalunya “no necessita un govern afeblit” sinó “anar a l’ofensiva” perquè Catalunya té “energia, ganes i capacitat”. Ho ha dit durant la commemoració del Dia d’Europa al Casal Socialista Joan Reventós de Barcelona on també ha defensat un “model d’Espanya diversa, plural i una Europa coordinada i unida i més federal”.

En paral·lel, la presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, allarga la mà al coordinador nacional d’ERC per formar un executiu progressista. Des de Sant Feliu de Llobregat, la líder dels comuns ha demanat a ERC que abandoni la idea de formar “un govern de resignació” amb JxCat. Albiach ha reiterat que els projectes de la seva formació són “incompatibles” amb Junts perquè volen una Generalitat “tutelada pel Consell per la República” i “convertir Catalunya en una Andorra del sud”. “El que no acabem d’entendre és perquè Aragonès vol insistir amb un govern amb JxCat perquè les relacions entre els dos partits no permeten tenir un govern fort i cohesionat com necessitem en aquesta situació de pandèmia i de crisi social i econòmica.

Et pot interessar  El Govern aprova la llei de l'Estatut dels Municipis Rurals perquè es tramiti al Parlament la pròxima legislatura
Publicitat

Opinió

Minut a Minut