Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Illa entossudit en celebrar una “taula de diàleg de partits catalans”

Illa li ha fet arribar una carta amb 43 punts sobre polítiques per la prosperitat, un finançament just i la millora de l’autogovern a Catalunya

Redacció 29/06/2022
Salvador Illa, líder del PSC al Parlament

El líder del PSC a Catalunya, Salavador Illa no és la primera vegada que fa referència a la taula de diàleg de partits catalans. Aquest dimecres ha traslladat al president del Govern, Pere Aragonès, una proposta dels punts per una possible taula de partits catalans.

Així doncs, el dirigent socialista ha tornat a demanar aquest dimecres, durant la sessió de control al Govern, al Parlament, obrir “un diàleg entre catalans”. Però, el president del Govern li ha replicat que fixi “una proposta de temes”.

Tan aviat com ha pogut, Illa li ha fet arribar un document amb 43 punts sobre polítiques per la prosperitat, un finançament just i la millora de l’autogovern a Catalunya, que ja li va presentar al febrer. Ho acompanya d’una carta en què lloa el diàleg com a “instrument” per “bastir consensos, construir acords i avançar solucions compartides”. En la carta, el socialista li suggeria responsabilitats: “Com a president, li correspon a vostè liderar aquest diàleg”.