Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Illa demana a Aragonès que “governi” i torna a estendre la mà per reformar la Llei de política lingüística

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha demanat aquest dissabte al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que “governi” després d’un any de “picabaralles”, i ha tornat a estendre la mà per aprovar la reforma de la Llei de política lingüística. En declaracions als mitjans des de Llinars del Vallès, ha insistit que el PSC “és un partit de fiar”. “Allò que signem ho complim i en aquesta matèria seguim amb la mà estesa, però li demano al senyor Aragonès que governi”, ha assegurat. Sobre el ‘Catalangate’, Illa ha reiterat que el PSC està “compromès” en l’aclariment d’aquesta qüestió, però ha destacat que el govern espanyol ha garantit que no s’ha actuat mai fora de l’estat de dret.

Illa ha erigit el PSC en un partit amb “actitud constructiva d’identificar problemes per resoldre’ls”. “Aquesta política útil de resolució de problemes és la que a mi m’agradaria que tinguéssim a Catalunya”, ha afegit. En aquest punt, s’ha adreçat a Aragonès perquè “governi, diagnostiqui i ponderi” ara que fa un any que va ser escollit.

Publicitat

Després d’un any amb “massa picabaralles” i amb un govern “absent”, ha dit, Illa ha tornat a oferir-se per aprovar la reforma de la Llei de política lingüística després que JxCat s’hi despengés. “El que vull és ajudar i ell ja sap què farà el PSC si ho porta al ple”, ha reblat. El socialista ha criticat l’actitud de Junts. “Desitjo que hi hagi un mínim de serietat i que quan se signi un acord el mantinguem, si pot ser més de 5 hores”, ha ironitzat.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut