Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Illa amb una insistència descomunal a Aragonès: “Encara no s’ha posat en marxa el diàleg entre catalans”

El líder del PSC escup odi cap als catalans i assegura que “la millora de l’autogovern” serà “el punt de consens en la societat catalana”

Redacció 11/08/2022

El líder del PSC, Salvador Illa no li marxa del cap la idea de celebrar la taula de diàleg entre catalans. El socialista detesta que la iniciativa no hagi tingut unbona rebuda i recrimina al president Pere Aragonès que encara no hagi convocat una “taula de partits per buscar un comú denominador” que resolgui l’afer català: “Encara no s’ha posat en marxa el diàleg entre catalans”, es queixa en una entrevista a El Periódico aquest dijous tot recordant que “ja hi ha un diàleg obert” entre el Govern i l’executiu espanyol.

Per al socialista, el “punt de consens en la societat catalana” es trobarà en “la millora de l’autogovern”: “No en la secessió ni en la recentralització”. En aquest sentit, Illa assegura que el “sentiment” independentista “cada vegada és menor” entre els catalans perquè estan “experimentant un canvi de fons cap al realisme, cap a l’acceptació del principi de realitat”, ha deixat anar sense cap mena d’escrúpol.