Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Illa accepta Junqueras i Puigdemont dins el diàleg de Catalunya, però critica el president exiliat

El líder del PSC diu que Puigdemont “ha eludit les conseqüències de les seves responsabilitats”

Avatar
Agències 13/07/2021
Pla mitjà del president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Salvador Illa, atenent es mitjans de comunicació aquest diumenge al monestir de les Avellanes a Os de Balaguer, el 11 de juliol de 2021. (Horitzontal)

El dirigent del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que no té inconvenient si es vol incorporar el president d’ERC, Oriol Junqueras, i el dirigent de Junts Carles Puigdemont al diàleg dins de Catalunya. En una entrevista a Rac 1, ha dit que ell no ha posat “cap restricció” de com ha de funcionar el diàleg. Considera que s’hauria de produir en l’àmbit dels grups del Parlament però ha afegit que, si es vol fer un diàleg de partits, no hi té inconvenient. D’altra banda, ha defensat que el PSC “guanya pes” en la remodelació del govern espanyol perquè té dos ministeris i un d’ells és el més inversor, en referència a la cartera de Transports.

Illa ha recordat que Junqueras té una inhabilitació per càrrec públic però que és responsable d’un partit polític. En aquest sentit, ha afegit que si hi ha un acord sobre un format de partits, no hi tindria res a dir amb la presència de Junqueras. Pel que fa a Carles Puigdemont, ha dit que no hi té res en contra però ha subratllat que en el seu cas “ha eludit les conseqüències de les seves responsabilitats”. Malgrat tot, ha assegurat que el que li importa, sobretot, és que es posi en marxa el diàleg a Catalunya.

El cap de l’oposició ha considerat que el fons del Govern per fer front al Tribunal de Compte sí s’ajusta a la legalitat malgrat el seu partit hagi demanat informe al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) per tenir “garanties”.