Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Iglesias carrega contra Felip VI i diu que està “molt mal assessorat” sobre Catalunya

El líder de Podemos està valorant reunir-se amb el president Puigdemont a Brussel·les

|

- Publicitat -

ACN Madrid .- El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dimarts en una entrevista a RAC1 que el rei Felip VI està “molt mal assessorat sobre Catalunya”. “Tan la monarquia actual com els partits de la dreta senzillament han anat al ‘monte’, i estan en una posició política on bàsicament no entenen les complexitats d’Espanya: S’omplen la boca amb la paraula Espanya i no entenen el que és Espanya”, ha sentenciat. Segons Iglesias, el pare de l’actual monarca, el rei emèrit Joan Carles I, “no deixava de ser un hereu de Franco” i va tenir “un comportament vinculat a la corrupció des del principi”, però “havia comprès que ell no podia ser el Rei de la dreta, sinó que havia de ser el Rei de diferents famílies polítiques, i fins i tot havia entès que havia de construir una certa empatia amb Catalunya”.

Iglesias també ha afirmat que “està considerant” celebrar una reunió presencial amb l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Brussel·les. El líder de Podemos, que va mantenir una conversa telefònica amb Puigdemont el 21 d’octubre, poc després de visitar Oriol Junqueras a la presó, ha assegurat que és “fonamental mantenir el contacte i legitimar els actors polítics que els ciutadans ja han legitimat amb els vots”. “A Catalunya la força més votada a les eleccions autonòmiques va ser Cs, i la segona Junts per Catalunya, on el referent polític és Carles Puigdemont”, ha apuntat Iglesias, “i estigui a Brussel·les o on estigui és un ciutadà a qui els ciutadans de Catalunya han atorgat un reconeixement polític molt important”. El mateix, ha dit, en el cas d’ERC i Junqueras, que “estigui en llibertat o a la presó és el referent polític d’una opció molt iportant legitimada a les urnes”, i “això cal fer-ho entendre”, ha sentenciat.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut