Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Iceta, molt proper a Valls: “No estem avesats a les qualitats polítiques que té”

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s’ha mostrat molt proper a Manuel Valls després de la escisió amb Ciudadanos i la jugada de l’exprimer ministre. El socialista ha assegurat que “fa molt temps” que no veu un polític tan “coherent” i no ha tancat la porta a un acostament més explícit entre el PSC i la plataforma -ara amb només dos regidors a l’Ajuntament- de Valls. A més, per acabar-ho d’adobar, el socialista ha afirmat que “no estem avesats a les qualitats polítiques que té.”

Respecte a la investidura de la capital, el dirigent català ha subratllat en una entrevista a Catalunya Ràdio que “el discurs de Maragall (ERC) la nit de les eleccions va ser diàfan” i ja va allunyar les posicions i les probabilitats de pactar un tripartit, com anhelava la líder dels comuns i alcaldessa, Ada Colau. Tot i això, a nivell territorial, Iceta ha dit que “els pactes creuats entre blocs ens honoren.”

Publicitat

L’Iceta més cínic

Amb la mirada també posada en la sentència del judici farsa, el líder del PSC ha avançat que podria produir-se a finals de juliol. El socialista es demana “què vol dir” que no “s’acceptaran les sentències” i ha reiterat que es necessita “un govern”.

A Iceta li va doldre que els independentistes votessin en contra de la seva elecció com a senador per poder arribar presidir-lo i encara té aquesta espina clavada. Preguntat per l’impediment que els presos polítics que han estat escollits després de les eleccions puguin gaudir del seu dret de participació política, el cinisme del dirigent s’ha despertat i ha assegurat que ell tampoc no va poder ser president del Senat.

Et pot interessar  Albiach situa el PSC i ERC com a "principals aliats" d'un "govern progressista"

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut