Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Iceta segueix criticant Torra: “Té competències reforçades perquè té el sector privat a les seves mans”

El primer secretari del PSC nega que s’hagin de “retornar competències” al Govern, tal com demana Torra al Gobierno

Avatar
Agències 06/04/2020

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que el president de la Generalitat, Quim torra, té unes competències “reforçades, perquè té el sector privat a les seves mans”, i ha negat que la centralització de compra de material sanitari no permetés a les comunitats autònomes adquirir pel seu compte.

En una entrevista a Ràdio 4 aquest dilluns, Iceta ha respost així a la petició de Torra al Gobierno pel “retorn” de les competències en salut al Goven: “No acabo d’entendre quines competències. En té una mica més de les que tenia”, ha afirmat.

Ha apuntat que ell hauria fet crítiques “de manera més constructiva”, però ha afegit que no és moment de buscar traves, sinó de sumar esforços i assenyalar quan hi ha una disfunció, per corregir-la, no per criticar-la.

Sobre el Gobierno de coalició, ha sostingut que “si sobreviu una crisi així, és molt probable que sobrevisqui quatre anys”, i ha assegurat que dins l’Executiu i dins el marc de la crisi de la Covid-19 hi ha hagut discussions que transcendeixen les línies de partit, no només entre persones de Podemos o del PSOE.