Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Iceta busca a la desesperada l’aprovació dels pressupostos estatals

El primer secretari dels socialistes catalans ho ha deixat ben clar: si els independentistes del Congrés -ERC i PDeCAT- no aproven els pressupostos de l’Estat la formació catalana no seurà […]

Redacció
Redacció 03/01/2019
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta

El primer secretari dels socialistes catalans ho ha deixat ben clar: si els independentistes del Congrés -ERC i PDeCAT- no aproven els pressupostos de l’Estat la formació catalana no seurà en cap taula de negociació per aprovar els comptes del Govern de la Generalitat. Iceta ha assegurat que el Gobierno és “dialogant i progressista” i ha demanat aprofitar aquesta via i no “la reaccionària” de Ciudadanos i PP.

Aquesta és, doncs, una de les condicions per aprovar, de cara a les negociacions, els comptes que ha de presentar el Govern català. El “No” cada cop més rotund d’ERC i PDeCAT del Congrés als pressupostos generals ha portat a que el líder socialista hagi de provocar aquest ultimàtum, atès que, si els republicans no donen el seu vistiplau, el gobierno de Sánchez i socis de l’equip d’Iceta pot caure.

Tant ERC com PDeCAT demanen gestos i moviments contundents a La Moncloa cap a la situació catalana i els presos i exiliats polítics, tot i que no s’ha recollit cap de les oportunitats que s’han blindat.