Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Iceta busca a la desesperada l’aprovació dels pressupostos estatals

El secretari del PSC diu que si ERC i PDeCAT no aproven els comptes de Sánchez no negociaran els de l'executiu català

|

- Publicitat -

El primer secretari dels socialistes catalans ho ha deixat ben clar: si els independentistes del Congrés -ERC i PDeCAT- no aproven els pressupostos de l’Estat la formació catalana no seurà en cap taula de negociació per aprovar els comptes del Govern de la Generalitat. Iceta ha assegurat que el Gobierno és “dialogant i progressista” i ha demanat aprofitar aquesta via i no “la reaccionària” de Ciudadanos i PP.

Aquesta és, doncs, una de les condicions per aprovar, de cara a les negociacions, els comptes que ha de presentar el Govern català. El “No” cada cop més rotund d’ERC i PDeCAT del Congrés als pressupostos generals ha portat a que el líder socialista hagi de provocar aquest ultimàtum, atès que, si els republicans no donen el seu vistiplau, el gobierno de Sánchez i socis de l’equip d’Iceta pot caure.

Publicitat

Tant ERC com PDeCAT demanen gestos i moviments contundents a La Moncloa cap a la situació catalana i els presos i exiliats polítics, tot i que no s’ha recollit cap de les oportunitats que s’han blindat.

Et pot interessar  Illa vol que comuns i Junts se sumin als pressupostos: "Ajudarem en tot que puguem però és el Govern qui ha de negociar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut