Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Giró demana un esforç a la CUP apel·lant el 52% de l’independentisme

|

- Publicitat -

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha assegurat que el Govern està fent un “esforç” amb els pressupostos i ha afegit que “seria bo que tots el féssim” dirigint-se a la CUP. En una entrevista a ‘Els Matins de TV3’, el titular d’Economia s’ha compromès a fer “tot el possible” i ha refermat “la voluntat i el compromís” del Govern d’aprovar els comptes per al 2022 amb els anticapitalistes.

“Són uns pressupostos perquè com a mínim s’hi abstinguin”, ha afegit tot apel·lant a la “fita molt important” del 52% independentista al Parlament. En aquest sentit, ha assegurat que “només hi ha un escenari” que és pactar-los amb la CUP però també ha afegit que, si això no passa, l’executiu buscarà “altres alternatives”.

Publicitat

Giró ha explicat que quan aquest dimarts ha pronunciat la frase “pressupostos o pressupostos” emulant el “referèndum o referèndum” del president a l’exili Carles Puigdemont, feia referència que els set milions i mig de catalans “no es poden permetre” que no hi hagi comptes.

Ha reiterat que són uns “magnífics” pressupostos i que és un projecte de llei perquè la CUP “com a mínim s’hi abstingui”. “Tant la CUP com el Govern estem buscant el millor per al país. Vull agrair la bona predisposició per avançar en la negociació. I tinc respecte total pel procediment legítim que escullen per prendre decisions”, ha afirmat referint-se a les assemblees de la CUP.

Segons el conseller d’Economia, s’ha avançat en “molts temes” com educació, habitatge, energètica pública, reduir ràtios de P3 o la gratuïtat de P2. I ha recordat a la CUP que els pressupostos són “una manta que ha d’arribar a tothom”. D’aquesta manera, ha argumentat que la inversió en habitatge no arribi als 1.000 MEUR que reclamen els anticapitalistes i es quedi amb 750 MEUR.

Et pot interessar  Estrada planteja el 12-M com un "plebiscit" entre una política "dependent de l'Estat" i "un nou rumb"

“Qui està en contra de 1.000 MEUR per habitatge públic? Jo hi estic a favor però també veig les necessitats que tenen altres consellers”, ha argumentat tot afegint que “cal posar-se a la pell de l’altre”.

Pel que fa als pressupostos generals de l’Estat, Giró ha defensat l’esmena a la totalitat presentada per Junts perquè, segons diu, el govern espanyol no va donar “cap concreció” i només feia promeses. I ho ha contraposat amb la negociació del Govern i la CUP en què, segons ha dit, hi ha hagut intercanvi de documents.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut