Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

Esbroncada de Puigdemont i altres independentistes a Rufián per menystenir la lluita dels exiliats

El president a l’exili respon al portaveu d’ERC: “Anar a Waterloo a fer política o a fer visites personals només molestava als qui ens volen aïllar i empresonar”

Redacció 26/05/2022
Carles Puigdemont a la presentació de l'estratègia internacional del Consell per la República a Brussel·les Data de publicació: dimecres 16 de febrer del 2022, 12:17 Localització: Brussel·les Autor: Marta Vidal

El xoc entre el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, i el d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha aixecat polseguera. El republicà ha recordat a Asens que Manuel Valls va donar suport a Ada Colau per impedir que governés ERC a Barcelona. Però la polèmica ha arribat al final de la intervenció quan Rufián li ha dit: “Deixa d’anar tant a Waterloo, va”.

Diverses veus de l’independentisme han condemnat que el portaveu d’Esquerra menystingui la tasca dels exiliats a Europa. Carles Puigdemont, principal al·ludit, ha lamentat que a ERC li “molestin” les visites a Waterloo. Fins ara, ha reflexionat, “només molestava als qui ens volen aïllar i empresonar”. “Em sap molt de greu. Sobretot perquè si l’alternativa és anar tant a Madrid, ja en veiem els resultats”, ha reblat en referència al fracàs de les negociacions a la Llei Audiovisual.

El president del grup parlamentari de Junts no s’ha sorprès amb les desafortunades paraules de Rufián. “Que sovint es menystingui els exiliats i la seva feina al cor d’Europa des de fora l’independentisme és previsible”. Tanmateix, ha remarcat que és “lamentable” que ho faci un portaveu independentista.

L’exdiputat de la CUP Antonio Baños també ha carregat contra les paraules de Rufián amb ironia, tot repassant els objectius que no s’han complert ni de bon tros amb les negociacions a Madrid.