Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

ERC torna a apostar per Rufián com a número dos de Junqueras el 28-A

Alamany no anirà a la candidatura republicana

|

- Publicitat -

ERC està a punt de tancar la llista de cara a les generals. Amb Oriol Junqueras de líder, la probabilitat que Rufián ocupi la segona posició en la candidatura i el segueixi Carolina Telechea és cada cop més probable. Tot i això, la decisió no és ferma atès que s’ha d’esperar que el Consell Nacional del partit -previst per dijous a la tarda- es pronunciï, prengui una decisió definitiva i tanqui totes les candidatures als comicis generals. Així, Alamany no concorrerà com a número dos de Junqueras després de conèixer que les negociacions “han quedat encallades”.

“En principi sí, però fins dijous res és segur”, conclouen les mateixes fonts del partit sobre la decisió final de posar Junqueras i Telechea de número dos i tres, respectivament. Rufián ha estat la cara visible d’ERC en els dos últims comicis generals i, encara que en aquesta ocasió cediria el lideratge a Junqueras, seguirà sent la cara visible efectiva per raons òbvies.

Publicitat

Alamany no anirà a la candidatura republicana

Les negociacions encallades entre Alamany, Nuet i ERC han fet desestimar la possibilitat que l’exportaveu dels comuns al Parlament i la impulsora de ‘Nova’ -l’eina política acabada de presentar com a alternativa a l’òrbita de Catalunya en Comú- ocupi la segona posició de la candidatura d’ERC al Congreso. Segons fonts de Sobiranistes, la precipitació de la convocatòria de les espanyoles ha complicat les negociacions d’Alamany i ERC, tenint en compte, també, que la diputada està perfilant la nova estructura de la plataforma.

La tercera posició l’ocuparà Telechea, llicenciada en dret i exmilitant del PSC, que va entrar a mitja legislatura al Congreso per substituir Ester Capella, ara consellera, ha guanyat visibilitat al grup.

Et pot interessar  Aragonès: "El PSC hauria de canviar molt per formar un govern conjunt. Ho veig inviable"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut