Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC es presenta com la “via àmplia” per assolir la independència

|

- Publicitat -

El Consell Nacional d’ERC ha aprovat aquest dissabte les llistes electorals per als comicis del 14 de febrer. En la roda de premsa posterior a la reunió, el partit s’ha presentat com la “via àmplia” per assolir la independència i ha reivindicat la gestió com a eina per “construir” la república catalana. La llista per Barcelona compta amb la consellera de Salut, Alba Vergés, en sisena posició. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, n’ocupa la novena. Entre altres noms també estan el president del Parlament, Roger Torrent (número 3); el diputat Josep Maria Jové (número 5); el regidor de l’Ajuntament de Barcelona Ernest Maragall (número 7), o la consellera de Justícia, Ester Capella (número 8).

Llistes_Parlament_2021

Publicitat

En la seva intervenció, el coordinador nacional d’ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha reivindicat la “via àmplia” per aconseguir la independència. En aquest mateix sentit s’ha pronunciat la secretària general adjunta i portaveu del partit, Marta Vilalta, que ha contraposat aquesta opció amb la “via estreta”.

“Per la via petita, per aquella només contempla aquells independentistes que són molt independentistes, per aquella que ens fa petits, per aquella que vol confrontar de forma estèril i que va perdent suport no ens en sortirem”, ha manifestat Vilalta. En canvi, la número 1 per Lleida ha defensat una opció “àmplia” que permeti sumar i créixer per aconseguir que l’independentisme passi a ser “hegemònic” a Catalunya.

En aquest sentit, el també conseller d’Economia i Hisenda ha defensat les llistes d’ERC com un equip “coral”, amb veus diverses. “És una llista que es vol assemblar al país que volem alliberar, un país divers en orígens, llengües i trajectòries, però amb voluntat d’aconseguir la llibertat i fer de Catalunya un país d’oportunitats”, ha assegurat.

Aragonès lidera la llista d’ERC per Barcelona, seguit de la gerent del Consell Comarcal del Bages, Laura Vilagrà. La consellera de Salut, Alba Vergés, ocupa la sisena posició, seguida del regidor de l’Ajuntament de Barcelona Ernest Maragall i el conseller de Treball, Chakir el Homrani. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ocupa la penúltima posició de la llista per Barcelona, que tanca Marta Rovira de forma simbòlica.

Et pot interessar  Aragonès, a 24 hores de votar-se l’amnistia: “Espero que tothom estigui a l’alçada del moment”

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, encapçala la llista per Girona, seguida del president del grup parlamentari republicà, Sergi Sabrià, i els diputats Anna Caula (número 3) o Jordi Orobitg (número 6).

Marta Vilalta encapçala la candidatura d’ERC per Lleida, seguida del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé. L’exconsellera Meritxell Serret, actualment delegada del Govern davant la Unió Europea, tanca la llista en aquesta demarcació.

La diputada Raquel Sans encapçala la llista de Tarragona i Lluís Salvadó ocupa el número 2. Una de les últimes incorporacions és l’exdiputat del PSC Carlos Castillo, número 4 en aquesta demarcació. Aquesta llista la tanca l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

En la seva intervenció posterior al Consell Nacional, Aragonès ha destacat la “cohesió” dels membres de les llistes i ha defensat el treball en equip com un element “fonamental” i “absolutament imprescindible”. Així mateix, ha posat en valor l’aportació dels càrrecs procedents del món municipal, amb coneixement sobre “la gestió de la quotidianitat”, i l’expertesa de tots els integrants de les llistes.

La número 2 per Barcelona, Laura Vilagrà, ha assegurat que les eleccions del 14 de febrer seran uns comicis “monitoritzats”, on es calcularà la força de l’independentisme. Per aquest motiu, la gerent del Consell Comarcal del Bages ha assegurat que els partits independentistes tenen el “deure” d’ampliar el suport electoral.

“Sense mirar-nos de reüll, confluint amb una estratègia conjunta. ERC es presenta amb una candidatura cohesionada, solida, diversa, preparada per impulsar una agenda transformadora i millorar les vides de la ciutadania de Catalunya”, ha assegurat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut