Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

ERC demana una reunió per ajuntar els independentistes davant la data del recurs de Torra fixada pel Suprem

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha reclamat una reunió de les forces independentistes per arribar a un acord i “evitar que ens puguin tornar a dividir”. Vilalta ha fet aquesta crida a través d’un vídeo després de conèixer que el Tribunal Suprem ha fixat per al 17 de setembre la vista sobre el recurs del president de la Generalitat, Quim Torra, per la seva inhabilitació. Els republicans defensen que “ara més que mai” és moment de seure i establir “una estratègia compartida” perquè, segons ha afegit Vilalta, és la manera de ser més forts. Segons Vilalta, amb “l’estratègia repressiva”, l’estat espanyol vol intentar dividir l’independentisme.

El fet que avui el Suprem hagi fixat data demostra, segons Vilalta, que la “repressió” de l’Estat segueix endavant i que la pandèmia no ha aturat la justícia espanyola en la seva “persecució contra l’independentisme”.

Publicitat

I ha manifestat el suport d’ERC al president de la Generalitat, Quim Torra. “Sempre ens té al seu costat i ens tindrà al seu costat per plantar cara a la repressió”, ha conclòs.

Tot i no fer-ne esment en el missatge d’aquest dijous, en les últimes setmanes des d’ERC han manifestat reiteradament la necessitat de pactar una data electoral entre els dos socis del Govern i s’han mostrat partidaris que Torra convoqui els comicis abans que pugui ser inhabilitat.

La repressió de l’Estat espanyol segueix. Volem tornar a mostrar el nostre suport al President de la Generalitat @QuimTorraiPla. Sempre ens tindrà al seu costat per fer front a la repressió. Ara, cal tornar a seure totes les forces independentistes per respondre d manera conjunta pic.twitter.com/68uT7Y73Jn

Et pot interessar  Albiach critica les hipotètiques aliances del PSC i ERC amb Junts

— MartaVilaltaTorres🎗 (@martavilaltat) June 11, 2020

Publicitat

Opinió

Minut a Minut