Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

ERC demana a Junts “reconduir la situació”

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha avisat Junts que “no és el moment de frivolitats ni de maniobres per fer descarrilar” la taula de diàleg. “És l’hora de la màxima responsabilitat institucional i la màxima lleialtat”, ha advertit en roda de premsa Vilalta, que confia que “hi ha temps per reconduir la situació”. Així, ha emplaçat el partit de Jordi Sànchez a designar en les pròximes hores els membres del Govern per a l’espai de negociació. “Els canvis de posicionament de Junts o les discrepàncies internes no poden desestabilitzar els interessos comuns i compartits de l’executiu”, ha advertit. I ha reclamat “lleialtat” al president Pere Aragonès.

“No intentar explorar al màxim el marge en aquest procés de negociació és rendir-se; i nosaltres no ens volem rendir”, ha etzibat.

Publicitat

Vilalta ha assegurat que la reunió de dimecres de la taula de diàleg és “recomençar la negociació històrica entre governs” i ha afirmat que “servirà per avançar en la resolució del conflicte polític”. La portaveu dels republicans ha defensat que dimecres “la delegació catalana hi serà”: “Ens hi juguem moltíssim, i no volem deixar passar aquesta oportunitat històrica que tenim al davant”.

“És hora de la màxima responsabilitat institucional, la màxima lleialtat amb tots els acords subscrits i ser lleials als consensos del nostre país”, ha enraonat. Vilalta ha admès que “negociar amb l’Estat espanyol genera escepticisme”, -“també entre la nostra gent”, ha afegit- i ha dit que tot i això és “una gran oportunitat”.

Sobre l’acord entre Junts i ERC, Vilalta ha dit que l’entesa explicita el compromís d’explorar, de ser lleials i respectar el procés negociador i que “els dubtes no seran un impediment per treballar i participar lleialment en aquesta taula de negociació”. “Això no és el que hem vist en les últimes hores”, els ha retret la portaveu, que ha recordat que el document afirma que els dos partits s’emplacen a treballar “des de la confiança i lleialtat mútua”.

Et pot interessar  Collboni anuncia que ampliarà el govern un cop estigui en vigor el pressupost

Vilalta ha emplaçat Junts a configurar el seu equip en les pròximes hores, i ha dit que els independentistes no poden “regalar cap divisió interna a ningú, i menys als adversaris”. Per això ha cridat a respectar els acords i a fer pinya en aquesta taula de negociació, fins ara, “la millor de les alternatives” per resoldre el conflicte polític.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut