Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Elsa Artadi: “No volem un Govern que sigui un Dragon Khan”

|

- Publicitat -

La vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, ha avisat aquest dilluns que no se senten “en absolut pressionats” arran del preacord que han arribat ERC i la CUP per investir el candidat republicà, Pere Aragonès, president de la Generalitat, del qual assegura desconèixer-ne els detalls. “És un preacord, no un acord. No en podria donar més detalls perquè és un preacord, del qual no en coneixem els detalls, més enllà del que es va explicar en una nota de premsa breu d’ERC i la CUP. No en sabem res més enllà de què diu aquesta nota”, ha recalcat en una roda de premsa telemàtica. Segons Artadi, desconeixen si el preacord entre els republicans i els anticapitalistes és un acord de legislatura o per a una investidura “i a veure què passa”.

Encara sobre les negociacions ha explicat que Junts vol un acord d’estabilitat que “garanteixi 4 anys de legislatura i l’aprovació dels pressupostos cada any perquè el Govern pugui fer la feina: sortir de la crisi, transformar el país i marcar un full de ruta per donar recorregut al 52% de vot independentista. En aquest sentit ha afegit que “la nostra voluntat és que l’acord vagi més enllà de la investidura, que sigui un acord global de legislatura per donar estabilitat al Govern i evitar situacions com les que hem viscut la darrera legislatura. No volem un govern que sigui un Dragon Khan”, emulant aquella ja mítica referència de l’aleshores conseller de Governació, Joan Carretero, al govern de Pasqual Maragall del qual formava part.

Publicitat

Junts també ha anunciat que demà dimarts a les set de la tarda el seu secretari general i pres polític, Jordi Sánchez, oferirà una conferència en nom del partit amb el títol ‘Un Govern per fer, un Govern per ser’ que s’emetrà per streaming, i on s’explicarà la situació política i el posicionament del partit després del 14-F. També ha informat que celebrarà un congrés extraordinari el el proper 24 d’abril: “és un primer pas constituir el Consell Nacional, l’òrgan que ha de validar els acords i orientar la política del partit”, segons ha avançat Artadi. 

Et pot interessar  Turull diu que és "molt trist" proposar un referèndum "des de la solitud i en campanya electoral"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut