Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Els somiatruites de Ciudadanos: asseguren que a l’octubre tindran una candidatura “forta” a Catalunya

|

- Publicitat -

El secretari d’Organització de Cs, Francisco Hervías, ha assegurat que el partit tindrà una candidatura “forta” a Catalunya de cara a l’octubre i seran els afiliats els qui elegiran el dirigent de la formació en aquesta comunitat després d’un procés de primàries.”Tenim el costum que hi hagi democràcia interna i seran els afiliats els qui elegiran qui liderarà Ciutadans en un procés de primàries”, ha declarat Hervías en una entrevista a Onda Cero, recollida per Europa Press, en què ha explicat que els òrgans del partit definiran quan seran les primàries, encara que marca l’horitzó d’octubre per culminar aquest procés. “Estem parlant de començar l’octubre amb una candidatura forta i formada”, ha indicat.

Així, ha subratllat que després de l’estiu tindran una candidatura “forta”. “Som els qui vam guanyar els separatistes a Catalunya”, ha postil·lat. D’aquesta manera Hervías assegura que el partit tindrà la seva candidatura a punt a l’octubre, quan a Catalunya es viu un debat sobre si hi haurà un avançament electoral a la tardor, després de la sentència del judici del procés.

Publicitat

Des d’ERC, l’exportaveu al Congrés Joan Tardà, s’ha mostrat a favor d’aquest escenari, i veu “imprescindible” que se celebrin uns comicis després de la sentència del Tribunal Suprem. De fet ja ha apostat per formar un govern amb un “front ampli” que uneixi partits independentistes i no independentistes progressistes per treballar en un referèndum.

Arrimadas és la líder

Així mateix, després de la renúnica d’Inés Arrimadas al Congrés, on exerceix com a portaveu parlamentària de Cs, Hervías ha negat que el partit no tingui líder a Catalunya, i ha recalcat que la mateixa Arrimadas és la líder del comitè en aquesta comunitat.

Et pot interessar  ERC pregunta a Puigdemont si Junts tornarà a investir Aragonès

“És clar que el nostre comitè d’aquí està liderat per Inés Arrimadas”, ha afirmat, alhora que ha assegurat que el procés de primàries per renovar els equips “es farà aviat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut