Dijous, 26 de novembre de 2020 - Edició 854
La República

El TSJC permet les manifestacions en cotxe de Vox a Catalunya dissabte

La Sala Contenciosa estima el recurs que el partit ultra va presentar després de la prohibició del Ministeri de l’Interior

Redacció
Redacció 22/05/2020
Components en la celebració d'un dels quatres judicis celebrats al Tribunal de Justícia de Catalunya pels recursos a la prohibició de manifestacions de Vox

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aprovat les convocatòries de manifestació del partit d’ultradreta i radical unionista Vox per al dissabte, que pretén fer una marxa de 30 minuts amb cotxe a les quatre capitals de província catalanes, ha informat l’alt tribunal català.

Així, la Sala Contenciosa estima el recurs que Vox va presentar després de la prohibició del Ministeri de l’Interior per a les convocatòries a Catalunya, i que farà simultàniament dissabte a capitals de província de la resta de comunitats autònomes.

A la vista aquest mateix divendres la fiscal ha defensat admetre el recurs de Vox i ha destacat que, en termes epidemiològics, la situació és diferent des que es va comunicar la manifestació i el Ministeri la va prohibir, i ha afegit que Lleida, Girona i Tarragona ja estan en fase 1.

Ha instat que s’aprovi la protesta en cotxe amb les garanties de seguretat necessàries, i pel que fa a Barcelona (la única de les quatre ciutats que no està en fase 1) ha dit que “la seva única particularitat és que està en fase 0 avançada, com Madrid”.

L’advocat ultra de Vox ha al·ludit als drets fonamentals, ha assegurat que en les protestes no hi haurà risc de contagi i ha criticat que seria “un greuge comparatiu” no permetre les convocatòries, que sí que s’han acceptat en altres comunitats autònomes.

L’Advocacia de l’Estat, única part contrària a acceptar el recurs de Vox, ha defensat que el dret de manifestació es pot limitar per motius sanitaris i ha criticat que no ha explicat com es garantiran les mesures de seguretat davant possibles contagis.

Relacionats