Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El TSJC permet les manifestacions en cotxe de Vox a Catalunya dissabte

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aprovat les convocatòries de manifestació del partit d’ultradreta i radical unionista Vox per al dissabte, que pretén fer una marxa de 30 minuts amb cotxe a les quatre capitals de província catalanes, ha informat l’alt tribunal català.

Així, la Sala Contenciosa estima el recurs que Vox va presentar després de la prohibició del Ministeri de l’Interior per a les convocatòries a Catalunya, i que farà simultàniament dissabte a capitals de província de la resta de comunitats autònomes.

Publicitat

A la vista aquest mateix divendres la fiscal ha defensat admetre el recurs de Vox i ha destacat que, en termes epidemiològics, la situació és diferent des que es va comunicar la manifestació i el Ministeri la va prohibir, i ha afegit que Lleida, Girona i Tarragona ja estan en fase 1.

Ha instat que s’aprovi la protesta en cotxe amb les garanties de seguretat necessàries, i pel que fa a Barcelona (la única de les quatre ciutats que no està en fase 1) ha dit que “la seva única particularitat és que està en fase 0 avançada, com Madrid”.

L’advocat ultra de Vox ha al·ludit als drets fonamentals, ha assegurat que en les protestes no hi haurà risc de contagi i ha criticat que seria “un greuge comparatiu” no permetre les convocatòries, que sí que s’han acceptat en altres comunitats autònomes.

L’Advocacia de l’Estat, única part contrària a acceptar el recurs de Vox, ha defensat que el dret de manifestació es pot limitar per motius sanitaris i ha criticat que no ha explicat com es garantiran les mesures de seguretat davant possibles contagis.

Et pot interessar  Vox i el PP continuen perpetrant un genocidi cultural al País Valencià: ara volen eliminar de la història Guillem Agulló
Publicitat

Opinió

Minut a Minut