Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya deixa Torra a un pas de judici

|

- Publicitat -

El magistrat instructor del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Carlos Ramos deixa el president de la Generalitat, Quim Torra, a un pas de judici per desobediència a les ordres de la Junta Electoral Central (JEC) sobre la retirada dels llaços grocs dels edificis de la Generalitat durant la campanya electoral. El jutge rebutjar arxivar la causa, com demanava la defensa de Torra, i constata que els fets investigats podrien ser constitutius d’un delicte de desobediència o, subsidiàriament, de denegació d’auxili a l’autoritat competent. Obre ara el tràmit de deu dies perquè les parts presentin petició d’apertura de judici oral.

Al seu torn, Ciudadanos ha aprofitat per a demanar a Pedro Sánchez que envïi el requeriment del 155 a Torra després del seu processament. Carlos Carrizosa ha exigit a Sánchez que pregunti a Torra si acata la Constitució i considera que en aquest requeriment ha d’haver-hi un “acatament exprés” de Torra  al compliment de les lleis, i que, si no ho fa, Sánchez ha d’aplicar el 155 a Catalunya. “Tenim al capdavant de la Generalitat un presumpte delinqüent que a més que no respecta les lleis i les resolucions judicials ens està anunciant que ho tornaran a fer”, ha afegit.

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut