Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El tribunal d’Edimburg tanca definitivament el cas d’extradició de Ponsatí

|

- Publicitat -

El tribunal d’Edimburg ha decidit aquest dijous tancar definitivament el cas per la petició d’extradició de la política exiliada Clara Ponsatí a Escòcia.

La consellera del Govern de Puigdemont va notificar a la justícia escocesa el canvi de domicili a Bèlgica, per exercir com a eurodiputada. Segons ha explicat l’advocat de Ponsatí, Aamer Anwar, el tribunal considera que Ponsatí ja no està sota la seva jurisdicció i que, per tant, cal finalitzar el procés judicial per extradir-la a Espanya.

Publicitat

El cas a Escòcia portava obert més de tres anys, però el novembre del 2019 el tribunal d’Edimburg ja va permetre a Ponsatí recuperar el seu passaport i viatjar a l’estranger. Anwar ha explicat que el tribunal “ja havia anticipat que Clara Ponsatí ja no estava sota la jurisdicció d’Escòcia” i aquest matí “s’ha acordat que ha de deixar de ser una persona buscada i que els processos judicials per la seva extradició s’han de tancar definitivament”.

“Totes i cadascunes de les vegades que Clara Ponsatí i la resta d’exiliats s’han enfrontat a l’Estat espanyol, han guanyat, mentre que Espanya ha fracassat en el seu intent d’esclafar les ambicions del poble català”, ha afirmat Anwar.

Així, si el jutge Llarena volgués sol·licitar el lliurament de Ponsatí ha de demanar-ho a Bèlgica, com Puigdemont i Comín. Aquests processos judicials estaran cautelarment suspesos fins que el tribunal de Justícia de la Unió Europea resolgui si es van vulnerar els drets fonamentals de Lluís Puig.

En el cas del conseller de Cultura del Govern de Puigdemont el Tribunal Superior de Justícia Europea va dictaminar que no podia lliurar-lo al tribunal Supremo, ja que no era competent i que ho hauria d’haver demanat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest fet mostra l’enuig i tarannà de la Justícia Espanyola, que es va sobrepassar en la seva persecució als independentistes catalans i que ara n’ha d’assumir les conseqüències.

Et pot interessar  Llarena rebutja la setena recusació contra ell presentada per Puigdemont
Publicitat

Opinió

Minut a Minut