Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El totalitarisme de Ciudadanos: expulsen dos regidors més per votar a favor d’una candidatura del PSOE

|

- Publicitat -

La Comisió de Règim Disciplinari de Ciudadanos ha obert un expedient disciplinari amb suspenció cautelar de militància als regidors electes de Cs de l’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife, Matilde Zambudio i Juan Ramón Lazcano, que el dissabte passat van votar a favor de la investidura de Patricia Hernández (PSOE) com a alcaldessa.

El comitè ha adoptat aquesta decisió per l’incumpliment de les directrius de l’òrgan executiu de la formació, que podrien infringir la normativa disciplinària interna, ressaltant que actua “d’acord al recpecte dels principis i els valors del partit”.

Expulsen un regidor que va donar suport a ERC a Cabrera d’Anoia
D’altra banda, Ciudadanos Anoia ha pres la decisió d’expulsar de les seves files Antonio Lanuza, des de dissabte regidor de la formació a l’Ajuntament de Cabrera d’Anoia. Segons han explicat fonts de la formació, la decisió ve motivada pel fet que l’edil va donar el seu suport a ERC al ple d’investidura. El vot va fer que el PSC, la llista més votada al municipi, no obtingués l’alcaldia. Així, durant els propers quatre anys el batlle serà Jaume Gorrea (ERC), qui ja va assumir el càrrec entre 2009 i 2015. Des de Cs expliquen que, malgrat que les directrius de la formació era votar-se a un mateix, la decisió de Lanuza va ser “personal”. Cs Anoia s’ha reunit aquest dimarts per analitzar la situació i decidir les mesures a emprendre, on han acordat l’expulsió i han iniciat els tràmits. Aquesta ha estat la primera vegada que la formació taronja es presentava a l’Anoia, on ha obtingut un total de cinc regidors en els vuit dels municipis on s’ha presentat.
Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut