Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El testimoni de Fachin torna a tombar la tesi de violència del 20-S davant de la Conselleria

L'exlíder de Podem defensa que la manifestació era "plural"

|

- Publicitat -

Aquest dijous ha estat el torn del testimoni d’Albano-Dante Fachin, exlíder de Podem i exdiputat al Parlament de Catalunya. Fachin -que ha declarat a proposta de la defensa de Cuixart i lluint un llaç groc- ha reivindicat la concentració del 20-S i explica que se’n va assabentar per una notícia que va publicar ‘El Mundo’: “Estar allà era un deure polític més enllà de si eres independentista o no” mentre que lloa les “apel·lacions constants a la democràcia”.

Preguntat per la Fiscalia de l’Estat sobre els cotxes “desbastats”, l’exdiputat i activista ha assegurat que, a les nou del matí quan va arribar a la Conselleria, “ja hi havia periodistes i gràfics pujats sobre dels cotxes de la Guàrdia Civil”, i vora la una del migdia quan va marxar, hi seguien, ha reafirmat. “Entenc que si hi ha gent pujada sobre un cotxe, puguin fer-se mal bé”, descartant així tota mena de violència durant la reivindicació “a la democràcia”.

Publicitat

Fachin ha explicat que des del 20-S a l’1-O la formació que representava va estar cridant a la participació del referèndum perquè ho entenien com un acte de “valor democràtic” i els ciutadans de Catalunya “compartien anhel polític”. “Ho tornaria a fer”, ha constatat Fachin.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut