Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

El Supremo retorna al costat de l’espanyolisme: Revisarà els indults dels presos independentistes

El tribunal canvia de criteri i admet a tràmit els recursos contra els indults, una “mesura gràcia” del Gobierno cap a l’independentisme

Agències 24/05/2022
Els set presos independentistes de Lledoners a les portes del centre penitenciari.

El Tribunal Supremo ha canviat el seu criteri i ha decidit revisar la concessió dels indults als polítics independentistes catalans empresonats. La secció cinquena de la sala contenciosa-administrativa ha estimat aquest dimarts els recursos que PP, Vox, Cs i altres van presentar contra la denegació inicial de revisar els indults. La decisió s’ha pres per tres vots a dos, amb dos vots particulars en contra, després que fa uns dies canviés la composició i la majoria a la secció. La interlocutòria no admet a tràmit el recurs interposat per l’entitat Pro Patrimonium Sijena y Jerusalén, rebutjat per unanimitat.

El tribunal ha ordenat la continuació dels procediments i posposa al tràmit de sentència el pronunciament sobre la manca de legitimació dels recurrents plantejada per l’Advocacia de l’Estat a tots els recursos. El contingut íntegre de les actuacions es coneixerà els propers dies.