Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Suprem autoritzaria Junqueras a anar al Congreso a tramitar l’acreditació d’eurodiputat però li impediria anar a Estrasburg

|

- Publicitat -

Aquest dimecres els equips de les defenses dels presos polítics Joaquim Forn i Oriol Junqueras van sol·licitar el permís perquè Forn pogués assitir al Ple de constitució de l’Ajuntament i Junqueras al Congreso per a poder tramitar l’acreditació d’eurodiputat després de les eleccions del 26-M. Segons avança La Vanguardia, la cúpula judicial del judici farsa permetria que Junqueras anés al Congreso però seria “inviable” que li atorguin el permís per anar a Estrasburg.

La primera sessió del Parlament Europeu és el 2 de juliol. La controvèrsia amb la immunitat parlamentària i els drets polítics dels processats han fet que el Tribunal del Suprem traslladi el cas a la Fiscalia. Ara, els jutges, segons la capçalera, estaria revisant la normativa europea.

Publicitat

AMPLIACIÓ.- El Tribunal Suprem no resoldrà fins la setmana vinent si autoritza els permisos a Forn i Junqueras

Els magistrats del Tribunal Suprem no resoldran fins la setmana vinent si donen permís a Joaquim Forn per anar a l’Ajuntament de Barcelona i a Oriol Junqueras per anar davant la Junta Electoral Central, al Congrés, per tramitar l’acreditació com a europarlamentari. Fonts del tribunal expliquen que abans cal donar trasllat a la fiscalia, que tindrà fins a 48 hores per posicionar-se. Aleshores, els set magistrats hauran d’asseure’s a valorar la petició. Les mateixes fonts insisteixen que cal estudiar a fons la petició d’ambdós i que cada cas és diferent. Per tant, no equiparen les peticions a les que ja van autoritzar a mitjans de maig, quan van deixar sortir de la presó a Junqueras, Romeva, Rull, Turull i Sànchez per anar al Congrés i al Senat a fer tràmits i a la sessió constitutiva. La resolució es podria conèixer després del final del judici, previst per al dimecres 12.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE reitera a Espanya que obligar un eurodiputat a jurar la Constitució "contravé" la legislació europea
Publicitat

Opinió

Minut a Minut