Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El PSC pregunta a Aragonès si vol una “presidència intervinguda pel Consell de la República”

|

- Publicitat -

La vice-primera secretària del PSC, Eva Granados, ha preguntat aquest dilluns al candidat d’ERC a la presidència del Govern, Pere Aragonès, si acceptarà “una presidència intervinguda pel Consell de la República, un artefacte parapolític dissenyat a mida” de l’expresident del Govern Carles Puigdemont, segons ella. “Acceptarà Pere Aragonès una presidència tutelada, una vegada més?”, ha afegit Granados en una roda de premsa telemàtica, en la qual ha avisat que la qüestió de fons per la qual encara no s’ha articulat un Govern recau en si ERC reconeix Puigdemont com a president legítim, ha dit.

Ha avisat que es pretén exercir una “ingerència perpetrada des de Waterloo a la presidència de la Generalitat”, i ha assegurat que les negociacions entre ERC i Junts per investir Aragonès versen sobre qüestions que no tenen res a veure amb les necessitats dels catalans. Granados ha augurat que en la segona volta de la investidura d’Aragonès, prevista aquest dimarts, hi haurà “una altra derrota” del candidat republicà, perquè Junts ha avançat que es tornarà a abstenir, per la qual cosa previsiblement només tornarà a comptar amb els vots a favor d’ERC i la CUP.

Publicitat

La socialista ha titllat de broma de mal gust que la presidència del Govern depengui del paper del Consell de la República, perquè considera que menysprea les institucions catalanes i és “un artefacte fet a la mida de Carles Puigdemont en el qual es reuneixen i de manera no gaire pacífica les diverses faccions de l’independentisme”.

ALTERNATIVA SOCIALISTA
Ha sostingut que Aragonès “va sortir pitjor del que va entrar” al debat d’investidura de divendres, que ha descrit com un espectacle poc edificant, i ha insistit que els socialistes i el seu candidat, Salvador Illa, ofereixen una alternativa que volen centrar a combatre la pandèmia, reactivar l’economia i assegurar que “ningú es quedi enrere”.

Et pot interessar  ERC avisa que "la sociovergència no és notícia" i assenyala la "unió" entre Junts i el PSC al llarg de la legislatura

Quan li han preguntat com plantegen materialitzar aquesta alternativa, ha avançat que tornaran a defensar la candidatura d’Illa si la presidenta del Parlament, Laura Borràs, obre una altra ronda de consultes amb els grups parlamentaris si fracassa la investidura d’Aragonès en la segona volta aquest dimarts.

“Estem immersos en un debat d’investidura. Quan acabi i contem els vots, veurem què toca fer”, ha dit Granados, que ha demanat respectar el tempo de les institucions i ha reiterat que Illa està disposat a posar-se al capdavant del ple en un debat d’investidura.

Quan li han preguntat pels mitjans, la també vicepresidenta del Parlament ha explicat que el grup parlamentari socialista està valorant si portar al Tribunal Constitucional (TC) el vot que ha delegat el diputat de Junts Lluís Puig, que es troba a Bèlgica, la qual cosa preveuen fer Cs, el PP i Vox.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut