Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El PSC fa l’heroi i para la mà a Aragonès per aprovar els pressupostos

|

- Publicitat -

La portaveu del PSC al Parlament de Catalunya, Alícia Romero, ha anunciat que els socialistes mantenen la “mà estesa” al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per tirar endavant els pressupostos. En la recta final de les negociacions per aprovar els comptes, Romero ha assegurat que els socialistes actuen “amb sentit de país” i per això reiteren el seu oferiment a ERC per tancar les negociacions pels comptes del 2022. Malgrat tot, la portaveu del PSC creu que és “inèdit” que Aragonés no hagi obert un diàleg amb totes les formacions al Parlament i menys encara amb el partit “que va guanyar les eleccions”.

En plena recta final del Govern per trobar els aliats suficients i aprovar els pressupostos del 2022, el PSC ha insistit en la voluntat de “diàleg” amb el president Aragonès per tirar endavant amb els comptes. Així ho ha assegurat la portaveu dels socialistes al Parlament, Alícia Romero, qui ha detallat que mantindran la “mà estesa” al president Aragonès “fins al final”.

Publicitat

Romero ha insistit en la importància d’aprovar els pressupostos de cara a l’any vinent per aconseguir “la reactivació econòmica” i afrontar la situació que deixa la crisi sanitària. Des del PSC han recordat que la Generalitat treballa a dia d’avui amb uns pressupostos prorrogats i “dissenyats abans de la pandèmia”. Per això cal que el Govern tiri endavant uns comptes adaptats a la situació econòmica i social que hi ha a Catalunya.

Per aquest motiu, Alícia Romero creu que és “inèdit” que ERC “negui el diàleg” a una força com ara el PSC, que va guanyar les eleccions al Parlament el passat 14 de febrer. La portaveu socialista ha retret que Aragonés no vulgui “dialogar, parlar i convèncer” a la seva formació sobretot després de perdre la majoria parlamentària amb l’esmena a la totalitat que ha presentat la CUP.

Et pot interessar  El Govern demana explicacions a un Centre Català d'Argentina per no atendre una víctima d'abusos sexuals

Romero ha fet aquestes declaracions durant l’homenatge a Ernest Lluch a Maià de Montcal (Garrotxa). Aquest diumenge s’han complert 21 anys de l’assassinat del polític a mans d’ETA i el PSC ha fet un homenatge a la tomba del que va ser ministre de Sanitat. L’acte ha arrencat amb una actuació musical i posteriorment diversos càrrecs del partit han fet alguns parlaments sobre el polític.

La diputada al Parlament i primera secretària del PSC a Girona, Sílvia Paneque, ha recordat l'”herència política” que va deixar Ernest Lluch al partit i a tots els seus militants. Per això, Paneque ha posat de manifest la voluntat que tenia Lluch de “dialogar i buscar consensos amb tothom”.

L’expresident de la Generalitat, José Montilla, també ha participat en l’homenatge i ha agraït la tasca del polític, posant de manifest la importància que ha tingut la creació del sistema públic de salut en la pandèmia i la responsabilitat que hi va tenir Lluch. L’homenatge ha finalitzat amb una ofrena floral a la tomba del polític, que va ser enterrat al cementiri de Maià del Montcal.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut