Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

El PSC demana que el traspàs de Rodalies es negociï separadament de l’aprovació dels pressupostos de l’Estat

|

- Publicitat -

El PSC ha demanat deslligar el traspàs de Rodalies de la negociació dels pressupostos generals de l’Estat. “Són temes diferents que es poden treballar de manera paral·lela, però no entendria que el fet que no hi hagués traspàs signifiqués votar en contra dels PGE”, ha valorat el portaveu adjunt al Parlament, Raúl Moreno. D’aquesta manera, els socialistes a Catalunya han volgut pressionar per l’aprovació dels PGE.

Malgrat això, els històrics incompliments de l’Estat amb Catalunya no permeten establir confiances suficients per assegurar que si s’aproven els PGE, finalment s’acabi fent el traspàs de Rodalies. Al cap i a la fi, una aprovació de pressupostos dona estabilitat al Gobierno i el PSOE no pot pretendre que aquest gest es faci sense un seguit de condicions “sine qua non”.

Publicitat

El PSC, al seu torn, es pressuposa que ha actuat amb les indicacions que poden haver-li arribat del PSOE, en comptes de reflexionar sobre que volia dir la “C” del seu partit i unir forces per garantir que la Generalitat disposarà d’aquestes infraestructures ferroviàries.

Amb un posicionament contrari a l’esmentat ha reclamat al Govern que sigui “seriós” i “faci propostes concretes”, després que s’hagi conegut que l’equip del vicepresident Jordi Puigneró treballa en “diversos escenaris” per fer viable l’ampliació de l’aeroport del Prat i garantir la preservació ambiental. “Acceptem de bon grat la proposta de Puigneró, perquè sempre ha apostat per la renovació del Prat, però no té el recolzament del seu Govern”, ha dit.

Aquesta proposta “de bon grat” ha tingut un cert to cínic, ja que les relacions del PSOE amb Podemos pel que fa a l’ampliació de l’Aeroport del Prat no són per tirar-hi coets i reiteren la doble moral dels socialistes. És a dir, des del PSOE culpen el Govern d’haver fet declaracions que han impedit la continuïtat del projecte, i des del PSC, amb un gest estèril, accepten la proposta “de bon grat” per oposar-se al Govern.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social
Publicitat

Opinió

Minut a Minut