Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

El PSC busca les pessigolles al Govern mirant amb lupa els incompliments del pla de Govern

El grup socialista elabora un informe on analitza les promeses en seguretat, bon govern, justícia o igualtat

Redacció 14/08/2022

El pla de Govern, sota la lupa dels grups parlamentaris. A l’espera que Junts per Catalunya faci pública la seva auditoria sobre el compliment dels compromisos als que van arribar amb els seus socis de coalició, el PSC ha elaborat el seu propi informe per a intentar controlar què s’està complint i què no del pla de Govern que va aprovar l’executiu a l’inici de la legislatura. Segons aquest document, avançat per El Periódico, hi hauria fins a 122 “possibles incompliments” entre els compromisos analitzats en matèries com seguretat, bon govern, justícia o igualtat.

Tal i com explica la portaveu del grup parlamentari socialista, Alícia Romero, a El Periódico, l’auditoria que han fet des del PSC té un resultat “negatiu en general, ja que els incompliments són importants, i en concret és molt deficient la iniciativa legislativa del Govern i la seva planificació”. En aquest sentit, posa com a exemple que el Pla de Seguretat de Catalunya no està encara en marxa tot i que els obliga la llei, o la inexistència del pla de xoc social promés.

El document del PSC està fet per a detectar dos possibles tipus d’incompliments del Govern d’ERC i Junts. D’una banda, les iniciatives previstes en el pla del Govern amb un calendari incomplert; i per un altra, les iniciatives que no consten en els plans previstos en el pla normatiu amb una data concreta.