Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El PSC acusa el Govern de “vendre” el país a la CUP

|

- Publicitat -

La portaveu del PSC-Units, Alícia Romero, ha acusat el Govern de “vendre” Catalunya a la CUP i ha criticat el “mercadeig” de propostes en les negociacions entre l’executiu i els anticapitalistes pels pressupostos del 2022. En les últimes hores, el Govern els ha proposat no invertir en el projecte BCN World (Hard Rock) als comptes de l’any que ve, i no tirar endavant la candidatura pels Jocs d’Hivern fins que no s’hagi realitzat la consulta, prevista pel 2022. “És indignant que estiguem així i que ERC es vengui d’aquesta manera”, ho ha reblat Romero, que s’ha manifestat a favor dels dos projectes. De nou, ha allargat la mà dels socialistes al Govern: “Quan ho considerin, ja ens trucaran. Estem disposats a aixecar el telèfon”.

D’altra banda, ha lamentat que la CUP “només genera incerteses” i ha dit que els socialistes creien que hi hauria “dos anys plàcids”, segons l’acord d’investidura, “però ni cinc mesos ha durat”. “Quin preu pensa pagar per aprovar uns pressupostos amb la CUP?”, ha criticat. I ha afegit que tampoc els Mossos d’Esquadra “haurien de ser moneda de canvi”. Una de les propostes enviades de Palau a la CUP promet canvis en el paper de la Brimo dels Mossos d’Esquadra als desnonaments.

Publicitat

Tampoc volen que sigui “moneda de canvi” projectes que poden contribuir a la reactivació econòmica, com els socialistes consideren que són el Hard Rock o els JJOO d’Hivern. “La imatge que donem és vergonyosa, és de país poc seriós”, ha afegit la portaveu socialista, que ha reclamat “no vendre ni mercadejar Catalunya”.

Romero titlla la CUP d'”un partit radical d’extrema esquerra que el que fa és desestabilitzar l’executiu”. “Aquest país s’està venent als postulats de la CUP en molts àmbits; la seguretat n’és un exemple”, ha dit. També ha dubtat si Junts comparteix aquesta visió amb els republicans.

Et pot interessar  ERC avisa que "la sociovergència no és notícia" i assenyala la "unió" entre Junts i el PSC al llarg de la legislatura

El PSC creu que si la CUP -que a partir d’aquest divendres reuneix a les seves bases per posicionar-se sobre els comptes- acaba presentant una esmena a la totalitat, no hauria de seguir negociant. “Tècnicament es pot fer, però no ens sembla de rebut”, ha valorat Romero, que creu que la majoria parlamentària del 52% d’ERC, Junts i CUP quedaria “esquerdada i esquinçada” i donaria inici a “una nova etapa”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut