Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El PP obliga Sánchez a explicar “el document secret” de Torra al Congreso

Els populars disposen de majoria absoluta a la cambra alta i volen que el president informi sobre les relacions

|

- Publicitat -

El PP registrarà aquest dimarts una sol·licitud de compareixença del president del Gobierno, Pedro Sánchez, davant el ple del Senat –on té majoria absoluta- perquè expliqui el contingut del “document secret” que el president de la Generalitat, Quim Torra, “li va lliurar a la seva vergonyosa cimera bilateral a Barcelona”, en els termes en que ho ha anunciat el portaveu del PP a la cambra alta, Ignacio Cosidó. Els populars volen que Sánchez informi sobre “les concessions a les que el seu govern està disposat per comprar els vots independentistes”, en referència també a l’increment de les inversions en infraestructures a Catalunya que inclouen els pressupostos.

Els populars, que també disposen de majoria absoluta a la Mesa del Senat, forçaran d’aquesta manera la compareixença de Sánchez. Segons Cosidó, haurà d’explicar quines són les 21 exigències que Torra li va plantejar en el document que li va lliurar a la seva reunió del 20 de desembre a Barcelona.

Publicitat

“A no ser que declari aquest document secret oficial, Sánchez té l’obligació d’informar als espanyols de si l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat passa per atorgar noves concessions als seus socis independentistes”, afirma Cosidó en un comunicat distribuït pels populars.

Segons Cosidó, la reunió entre Torra i Sánchez “va ser una nova claudicació del govern espanyol amb els independentistes” i cal que l’executiu espanyol atengui finalment l’oferiment que el PP li fa perquè aprovi al Senat l’article 155 de la Constitució a Catalunya” perquè “ens nostres 147 senadors són una garantia perquè el desafiament independentista mai pugui vèncer”.

Et pot interessar  17A, un crim d’estat? (2): PSOE i PP van pactar blanquejar el crim d’estat de l’11M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut