Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El Pla d’Igualtat de la Paeria preveu un permís de 8 hores mensuals per dolor menstrual, que no caldrà recuperar

Reserva per a dones el 30% de les noves convocatòries de personal de la Guàrdia Urbana

Agències 08/08/2022

El 2n Pla d’Igualtat de Gènere Intern de l’Ajuntament de Lleida preveu un permís de 8 hores al mes per causa de dismenorrea, “unes hores que, a diferència d’altres institucions, no caldrà recuperar”, segons ha destacat aquest dilluns l’alcaldessa accidental, Sandra Castro. D’altra banda, la Paeria designarà una persona referent en matèria de drets laborals per a dones que pateixen violència de gènere fora de l’àmbit laboral. Entre altres novetats, el Pla d’igualtat, que es va aprovar en el darrer Ple municipal, també especifica la reserva per a dones del trenta per cent de les noves convocatòries de personal de la Guàrdia Urbana de Lleida.

Castro ha presentat les novetats del 2n Pla d’Igualtat de Gènere Intern de la Paeria de Lleida. La presentació ha coincidit amb l’inici, aquest dilluns, del termini de presentació de sol·licituds per concórrer en la convocatòria de vint nous d’agents de la Guàrdia Urbana, on s’ha fet una reserva de set llocs per a dones, el 30% de les places tal com estableix el nou Pla. El termini per poder participar en aquesta oposició lliure acaba el 5 de setembre, inclòs.

L’alcaldessa accidental ha destacat que un dels objectius del govern municipal i del mateix Pla és “feminitzar” la Guàrdia Urbana, per la qual cosa les convocatòries de selecció de personal incorporaran aquesta reserva del 30% per a dones.

Així mateix, altres mesures que preveu implantar el Pla és un permís de 8 hores al mes per causa de dismenorrea, que no caldrà recuperar. A més, la Paeria designarà una persona referent en matèria de drets laborals per a dones que pateixen violència de gènere fora de l’àmbit laboral. Les principals funcions d’aquesta figura seran les d’informar, assessorar i acompanyar les dones de la plantilla que puguin ser víctimes de violència masclista, tot garantint-ne la intimitat i la confidencialitat.