Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El PDeCAT assegura que hi ha un clar contrast entre “la convicció dels consellers” i “les preguntes dubitatives de la fiscalia”

Damià Calvet diu que les acusacions "s'inventen un relat fictici per criminalitzar idees i protestes pacífiques"

|

- Publicitat -

El diputat del PDeCAT al Congrés Germà Bel ha opinat aquest dimecres al matí davant del Tribunal Suprem que “contrasta molt la convicció, la claredat, la rotunditat i les expressions sense dubte” dels consellers que han declarat com a acusats, davant de les “preguntes poc clares, dubitatives, amb poca convicció i fermesa, amb poca credibilitat”, de les acusacions públiques. Això, segons ell, “deixa clar qui té raó” i permetrà que molts ciutadans espanyols vegin que “la fiscalia no es creu el seu propi relat, que no se sustenta” i també les “conviccions democràtiques” dels encausats.

Just abans de la cinquena sessió de judici, Bel ha opinat que els interrogatoris d’aquest dimecres tornaran a constatar que “el relat de les acusacions és absolutament una ficció”.

Publicitat

Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que les acusacions han fet “un relat fictici per criminalitzar idees, partits i programes polítics, cosa que posa en escac la democràcia”. “S’inventen delictes de rebel·lió on hi va haver protestes pacífiques i legítimes, i aplicació d’un programa polític; s’inventen càrrecs i relats de violència que han quedat desmentits per la realitat dels fets on hi havia democràcia i urnes”, ha conclòs. Per això, espera que les declaracions dels consellers siguin “fermes i serenes” i que més que defensar-se serviran per explicar que van actuar amb “defensa legítima del dret a l’autodeterminació”.

Per últim, la portaveu adjunta de JxCat, Gemma Geis, ha assegurat que els parlaments democràtics han de poder debatre sobre tot allò que estigui en els programes electorals, que en el cas dels independentistes no estaven impugnats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut