Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Parlament insta el Govern a defensar l’oficialitat del català a la Conferència sobre el futur d’Europa

|

- Publicitat -

El Parlament ha instat el Govern a incorporar el reconeixement del català i la defensa de la seva oficialitat a Europa. Concretament, els grups reclamen que s’aprofitin les jornades de la Conferència sobre el futur europeu per aquesta reivindicació.

Plataforma per la Llengua explica que el català “és una excepció en l’àmbit de la Unió Europea”, ja que “no hi ha cap altra llengua de les dimensions, vitalitat, pes econòmic i demogràfic, força d’atracció i representativitat legal i simbòlica que no sigui plenament oficial a Europa”. Així mateix, la plataforma ha denunciat en diverses ocasions les conseqüències de la no-oficialitat de la llengua pels catalanoparlants.

Publicitat

El ple d’aquest dijous també ha aprovat una moció de Junts que reclama a l’executiu que expliqui en comissió parlamentària les conclusions de la Conferència, amb la compareixença d’un alt càrrec d’Exteriors. Els dos punts han rebut els vots a favor del bloc sobiranista -ERC, Junts, CUP i comuns-, a més del PSC-Units. Vox, Cs i PPC han votat en contra.

Et pot interessar  'Alhora' presenta el seu pla de xoc pel català amb sis mesures per fomentar la llengua
Publicitat

Opinió

Minut a Minut