Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Parlament debatrà una proposta per garantir el 25% de castellà a l’escola i la immersió lingüística

|

- Publicitat -

El debat sobre la llengua i la immersió lingüística a l’escola arribarà aquesta setmana al Parlament de la mà de sengles mocions registrades per la CUP-NCG i el PPC.

Els anticapitalistes han presentat una iniciativa amb la qual insten el Govern a “garantir que la llengua catalana sigui, efectivament, la llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya en tots els cicles i etapes educatives, així com en les activitats extraescolars” i que blindi la immersió lingüística “en tots els centres educatius de Catalunya”.

Publicitat

Per això, proposen que el Departament d’Educació “assumeixi la plena responsabilitat política i jurídica en la instrucció i aplicació d’aquests objectius, garantint la seguretat jurídica del professorat”.
La moció de la CUP arriba després del cas de l’escola de Canet de Mar (Maresme) que haurà d’impartir el 25% de les assignatures en castellà per ordre judicial arran de la denúncia d’una família. Els pares de l’alumne han difós un comunicat aquest mateix dilluns a través de la plataforma contrària a la immersió lingüística Assemblea per una Escola Bilingüe. Hi acusen la Generalitat d'”atiar” sentiments d’odi entre la població.

És precisament la jurisprudència sobre l’assumpte el que esgrimeix el PPC per reclamar una “proporció suficient” entre el català i el castellà a les aules. Per això, durà al ple d’aquesta setmana una moció que insta el Govern a fixar a partir del proper curs un 25% d’hores lectives en llengua castellana “com a mínim”. Ho exigeixen, diuen, per “garantir els drets lingüístics dels ciutadans”.

Et pot interessar  El Govern creu que la Moncloa actua per "interessos electorals" en portar al TC la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut