Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

El Govern proposarà a ATM prorrogar les bonificacions a metro i bus si l’Estat manté la rebaixa del 30%

L’executiu reclama parlar dels 180 milions “de forat” que ha provocat el cost de l’energia al transport públic

Agències 04/10/2022
Pla general de diversos dels nous autobusos ecològics de TMB, aparcats en bateria. Imatge del 9/6/2021 (horitzontal)

El Govern no ha decidit encara si prorrogarà les bonificacions a metro i bus un cop l’executiu estatal ha anunciat que estendrà la gratuïtat de Rodalies a tot el 2023, però sí ha anunciat que ho proposarà a l’Autoritat del Transport Metropolità si l’Estat manté la rebaixa del 30%. Fonts del Departament de Territori han indicat que la decisió es prendrà un cop es tinguin totes les dades.

L’executiu català ha reclamat a l’Estat parlar dels 180 milions d’euros “de forat” que ha provocat el cost de l’energia perquè, segons les mateixes fonts, el sistema no en podrà fer front. Alhora, Territori ha considerat que no és “sensat” destinar centenars de milions d’euros a rebaixar tarifes i no invertir recursos per mitigar els sobrecostos energètics o per a la millora de l’oferta.

El Departament de Territori ha reaccionat així a l’anunci del govern espanyol sobre Rodalies i després que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi exigit a l’executiu català que mantingui també les bonificacions de metro i bus.